Βουδαπέστη-Βιέννη-Μπρατισλάβα 4 ημέρες Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα-1 διαδρομή αεροπορικώς & 1 διαδρομή οδικώς

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (890 ΧΛΜ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 05.00 και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Θα περάσουμε από Σκόπια, Βελιγράδι και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης .Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (40 ΧΛΜ)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που ο Δούναβης χωριζει στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε την μεγαλοπρεπή πλατειά των Ηρώων με το μνημείο της χιλιετηρίδας, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο Ανταρσι με τα καλοδιατηρημένα κτίρια και το ναό του Αγ. Στεφανου και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην πλευρά της Βούδα από τη γέφυρα των λεόντων, θα δούμε το πανέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας , τα αυτοκρατορικά ανάκτορα και θα έχουμε χρόνο στο λόφο των Ψαράδων με την εκκλησία του Ματίας (όπου εστεφοντο οι Ούγγροι Βασιλιάδες). Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό εστιατόριο με πικάντικο γκούλας και τσιγγάνικα βιολιά.Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (200 ΧΛΜ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το γραφικό χωριό Αγ.Ανδρεας (γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών) με τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, τη μικρή ορθόδοξη εκκλησια του 18ου αιώνα, το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Κovacs και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Συνεχίζουμε μέσω Βιζενγκραντ, το χωριό που γεννήθηκε ο Καρλομαγνος, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων με ερείπια από αυτοκρατορικά ανάκτορα και φτάνουμε στο Εστρεγκομ, την παλιά θρησκευτική πρωτεύουσα των Ουγγρων όπου η αρχιτεκτονική των μνημείων διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Θα επισκεφτούμε τον τεράστιο καθεδρικό ναό ο οποίος φιλοξενεί τον θρησκευτικό θησαυρό της χωρας. Επιστροφη αργά το απόγευμα στη Βουδαπεστη. Διανυκτερευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (490 ΧΛΜ)

Πρόγευμα, αναχώρηση και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής κατά μήκος του Δούναβη φτάνουμε στην λαμπερή Βιέννη. Θα επισκεφτούμε το Σενμπρουν, θερινά ανάκτορα της Μαρία Θηρεσίας και το Μπελβεντερε, ανάκτορο του Ευγένιου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στρασσε (δακτύλιος του Ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το ανάκτορο του Χοφμπουργκ, τα δίδυμα μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των μουσείων, το Κοινοβούλιο, το παλιό Αυτοκρατορικό θέατρο, το Δημαρχείο, την Όπερα, τους ναούς του Κάρολου και του Βορομαιου, και την Φοτιφ ΚιρΧέ. Ελεύθερος χρόνος στην περίφημη πλατεία Αγίου Στεφάνου με τον πασίγνωστο καθεδρικό ναό και τα πολυάριθμα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση επιστροφής.

Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Αεροπορικό εισιτήριο μιας διαδρομή
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
-Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
-Περιηγήσεις του προγράμματος
-Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Φόροι αεροδρομίου, δημοτικοί φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ