Βαρσοβία – Κρακοβία – Καλοκαίρι 2018

warsaw

Πτήση για Κρακοβία & επιστροφή από Βαρσοβία χωρίς περιττά χιλιόμετρα.

Οι δυο πιο αξιόλογες πόλεις της Πολωνίας, Βαρσοβία και Κρακοβία, αποτελούν ένα μοναδικό κράμα αρχιτεκτονικής και ταμπεραμέντου. Η Βαρσοβία βρίσκεται στη καρδιά της χώρας τόσο από γεωγραφική όσο και από πολιτική άποψη. Περπατώντας στη παλιά πόλη δύσκολα θα πιστέψετε, ότι το ιστορικό της κέντρο είχε μετατραπεί σε σωρό ερειπίων στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία μέσα από αρχεία και παλιές φωτογραφίες. Ό,τι της λείπει σε αρχαιότητα το κερδίζει σε δυναμισμό. Η Κρακοβία από την άλλη, πρωτεύουσα της Πολωνίας για 500 χρόνια, αντίθετα με τη Βαρσοβία, ξέφυγε της καταστροφής και αποτελεί μια πόλη-κόσμημα που κρύβει θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και τόνους τέχνης. Θεωρείται η χαϊδεμένη πόλη της χώρας με μια θαυμάσια Παλιά Πόλη.

 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση & αναχώρηση για τη Κρακοβία. Στην ξενάγηση που ακολουθεί με την άφιξη, θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή γειτονιά, θα δούμε το Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι που είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Για το απόγευμα προτείνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης. Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και θα μας εντυπωσιάσει.

2η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα)

Πρωινό αφιερωμένο στην επίσκεψη μας στα περίφημα αλατωρυχία της Wieliczka, που έχουν μια ιστορία 700 ετών και περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή το μεσημέρι στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

3η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΑΟΥΣΒΙΤΣ) - ΒΡΟΤΣΛΑΒ

«Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι είναι η κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei»(η εργασία απελευθερώνει ). Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης. Ανοιχτό όλο τον χρόνο, δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες και αποτελεί ένα από τα κύρια «αξιοθέατα» της Κρακοβίας. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, στη περιοχή της Σιλεσίας και στη πρωτεύουσα της το Βρότσλαβ. Αφιξη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ. Απόγευμα ελεύθερο στην όμορφη πόλη για να την περπατήσετε.

4η ημέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ (ΝΟΤΙΑ ΣΙΛΕΣΙΑ: ΚΑΣΤΡΟ ΚΣΙΑΖ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ)

Αναχώρηση το πρωί . Ξεκινάμε την επίσκεψη μας από το κάστρο Κσιάζ, ένα υπέροχο κάστρο-παλάτι με μεγάλους κήπους και βασιλικά έπιπλα Είναι όμορφο τόσο από άποψης κατασκευής αλλά και θέσης, που εικάζεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ σχεδίαζε να το κάνει κατοικία του. Ξεκίνησε να χτίζεται τον 13ο αιώνα και αφού καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε 2 φορές ανά τους αιώνες, φιλοξένησε πολλούς Δούκες της Σιλεσίας όταν ακόμα ήταν γνωστό με το όνομα Φύρστενστάιν. Πέρασε στα χέρια των Ναζί το 1944 και στου Κόκκινου Στρατού των Σοβιετικών το 1945, όπου επί εποχής τους χάθηκαν και πολλά έργα τέχνης. Συνεχίζουμε με τη περίφημη εκκλησία της Ειρήνης στη Σβιτνίτσα και ανήκει πλέον στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο Βρότσλαβ το μεσημέρι και όλο το απόγευμα στην διάθεση σας για να περιηγηθείτε και να απολαύσετε την γραφικότερη για πολλούς πόλη της Πολωνίας.

5η ημέρα: ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Βαρσοβία. Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Εχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και σιντριβάνια, λίμνες, αμφιθέατρα, μονοπάτια και γέφυρες. Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών,καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας. Στην συνέχεια, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Ξεχωρίζουν η Εκκλησία της Αγίας Άννας και του Τιμίου Σταυρού, ο Ναός των Καρμελιτών, το Προεδρικό Ανάκτορο, το Παλάτι Kazimierz, το ιστορικό και πολυτελέστατο ξενοδοχείο Μπρίστολ, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το κτίριο του Πανεπιστημίου και το Κάστρο της Βαρσοβίας, ενώ λίγο πιο πέρα θα προσεγγίσουμε το σπίτι της τιμημένης με Νόμπελ, Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί. Στο ελεύθερο απόγευμα που ακολουθεί, προτείνουμε έναν περίπατο στην παλιά πόλη., ή έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης.

6η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΖΕΛΑΣΟΒΑ ΒΟΛΑ & ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΒΙΛΑΝΟΦ) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη. Μια πρόταση επίσης αποτελεί η εκδρομή μισής μέρας στην κοντινή Ζελάσοβα Βόλα, τη γενέτειρα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν. Επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο (είσοδος) που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός, χρόνος στην διάθεση σας για γνωριμία με την πόλη και επιστροφή στη συνέχεια στην Βαρσοβία. Ακολουθεί προαιρετικά επίσκεψη στους υπαίθριους χώρους του ανακτόρου Βιλάνοφ που εντυπωσιάζει κυρίως για την εξωτερική του όψη. Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα

Highlights:

  • Κρακοβία
  • Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα
  • Άουσβιτς
  • Βρότσλαβ
  • Βαρσοβία
  • Ανάκτορα Βιλάνοφ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Αεροπορικά εισιτήρια με την AEGEAN AIRLINES
-Διαμονή σε 4* sup & 5* KENTRIKA ξενοδοχεία
Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο HOLIDAY INN 5* / HILTON GARDEN INN 4*sup στην Κρακοβία
Μία (1) διανυκτέρευση στο INTERCONTINENTAL 5* / NOVOTEL CENTRUM 4* sup στην Βαρσοβία
Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο RADISSON 5* / GRAND CITY 4* sup στο Βρότσλαβ
-Πλουσιοπάροχα μπουφέ πρωινά καθημερινά στα ξενοδοχεία
-Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
-Επίσκεψη με ξενάγηση και μέσα στο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς όπου έχουμε φροντίσει μήνες πριν να κάνουμε κράτηση και όχι μόνο στο υπαίθριο Μπιρκενάου
-Επίσκεψη με ξενάγηση στα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
-Επίσκεψη με ξενάγηση στο Κάστρο Κσιάζ & στην εκκλησία της Ειρήνης
-Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε Κρακοβία, Βαρσοβία, Άουσβιτς, Αλατωρυχεία
-Προπληρωμένες είσοδοι στα αξιοθέατα σε προκαθορισμένους χρόνους για να αποφεύγονται οι χρονοβόρες αναμονές
-ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ