Μεσαιωνικές πόλεις & Αλατορυχεία της Τρανσυλβάνιας Οδικώς – Καλοκαίρι 2018

Εκδρομή στις Μεσαιωνικές πόλεις της Ρουμανίας
7ήμερη οδική εκδρομή

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (670 χλμ)

Συγκέντρωση  στις 06:00 και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

3η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΖΙΑ - ΣΙΜΠΙΟΥ (ξενάγηση) - ΠΟΛΗ ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μοναστήρι Κόζια, που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ολτ, είναι διακοσμημένη με πέτρα και χτίστηκε στο τέλος του 14ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την πόλη Σιμπίου, που αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα το 2007. H πόλη αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, σήμερα είναι μία από τις πιο μοντέρνες και ανεπτυγμένες πόλεις της Ρουμανίας. Θα περπατήσουμε στις τρεις κεντρικές πλατείες – Μεγάλη, Μικρή και Πλατεία Χουετ και θα θαυμάσουμε το μουσείο Μπρουκενταλ, την Ορθόδοξη Μητρόπολη, την Ευαγγελική και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Αργά το απόγευμα συνεχίζουμε για την πόλη Alba iulia. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ξεκούραση.

4η ημέρα: ALBA IULIA (ξενάγηση στην Παλιά Πόλη ) - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ TURDA - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (ξενάγηση)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας με ξενάγηση στο φρούριο Αλμπα Καρολίνα. Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούρια του στυλ Vauban (σε σχήμα αστεριού) στην Ευρώπη, σχεδιάστηκε από τον Ιταλό μηχανικό Giovanni Μorando Visconti και χτίστηκε στις αρχές του 18ο αιώνα πάνω από ενός πιο παλιού Κάστρου της Ρωμαϊκής Λεγεώνας Gemina. Η σημερινή πόλη βρίσκεται κοντά στην πόλη Apulum της Δακίας για την οποία αναφέρθηκε στο έργο του και ο Πτολεμαίος. Συνεχίζουμε το δρόμο μας προς το Αλατωρυχείο Τούρντα, όπου το 2008 ανακαινίστηκε προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορυχεία αλατιού στην Τρανσυλβανία της κεντρικής Ρουμανίας. Είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους και τέθηκε σε λειτουργία για υπόγειες εργασίες κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Θα χρειαστεί να κατεβούμε περίπου 120 μέτρα κάτω από τη γη, αλλά το θέαμα που θα δουμε θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω. Το εσωτερικό διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Θα γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία αυτού του ορυχείου και θα σας εντυπωσιάσουν τα ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, οι φωτογραφίες και οι ειδικοί φωτισμοί. Επιπλέον και σε 50 περίπου μέτρα βάθος θα μπορείτε να δείτε γήπεδα μίνι γκολφ και μπάσκετ, ένα αμφιθέατρο και αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ. Δεν είναι τυχαίο πως το Turda κατατάσσεται στους εικοσιδύο (22) κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Συνεχίζουμε το δρόμο μας με την πόλη Κλουζ Ναπόκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ξεκούραση.

5η ημέρα: ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ (ξενάγηση) - ΜΠΡΑΣΟΦ (ξενάγηση)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη Κλουζ Ναπόκα, που βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Η πόλη που είναι γνωστή για τα πανεπιστήμιά της, καθώς εδώ βρίσκονται τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια της Ρουμανίας, θα μας μαγέψει με τα όμορφα κτίρια που είναι χτισμένα σε στυλ μπαρόκ και με τους σύγχρονους της ρυθμούς. Στη βόλτα μας θα δούμε: την Πλατεία της Ένωσης με το Ναό σε γοτθικό ρυθμό του Αγίου Μιχαήλ από το 14ο αιώνα, το κεντρικό πάρκο, το Εθνικό Θέατρο και την Οπερα, την πλατεία του Μουσείου με τα σοκάκια και τα δίδυμα παλάτια. Συνεχίζουμε για τη Σιγκισοάρα, όπου θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού, που αποτελεί και το στολίδι της πόλης και ορθώνεται ψηλός και περήφανος στην κορυφή ενός κεντρικού λόφου. Η Σιγκισοάρα, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα από Σάξονες της Τρανσυλβανίας και διαθέτει πολλά καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά δρομάκια και κτίρια. Συνεχίζουμε για το Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στα Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Τελειώνοντας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχειο και δείπνο.

6η ημέρα: ΜΠΡΑΣΟΦ - ΜΠΡΑΝ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στα Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Τακτοποίηση το ξενοδοχειο και δείπνο.

7η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (670 χλμ)

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Highlights:

  • Βουκουρέστι
  • Μοναστήρι οζιά
  • Σιμπίου
  • Alba Iulia
  • Αλατωρυχείο Turda
  • Κλουζ Νακόπα
  • Μπρασόφ
  • Μπραν

Περιλαμβάνονται:

-Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχείο 4*
-Ημιδιατροφή
-Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
-Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ