Κως 5 ημέρες Πάσχα

kos

Πρόγραμμα εκδρομής

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν εκδρομικό πρόγραμμα

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΩΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>. Έλεγχος και πτήση για ΚΩ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχειο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχειο.

2η ημέρα: ΚΩΣ (πολη)

Πρωινό και αναχώρηση για την γνωριμια της πολης. Η περιήγηση ξεκινά απο το «Ασκληπιείο» της Κω, το οποίο υπήρξε το πρώτο οργανωμένο νοσοκομείο των αρχαίων χρόνων, που δημιουργήθηκε απο τον «πατέρα» της Ιατρικής, τον Ιπποκράτη, και ήταν αφιερωμένο στον Ασκληπιό, γιό του Απόλλωνα και προστάτη της υγείας και της ιατρικής. Η ξενάγηση στο Ασκληπιείο διαρκεί περίπου μία ώρα και έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την όμορφη θέα.Μετα θα επισκευθουμε το αρχαίο δέντρο (πλατανος) του Ιπποκράτη, όπου ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής εχει διδάξει τους μαθητές του, το ενετικό Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη με τη γέφυρα στην είσοδο του.Θα διασχισουμε την όμορφη λεωφόρο των Φοινίκων και η ξενάγηση θα ολοκληρωθει στην κεντρική πλατεία και τα σοκάκια της παλιάς πολής. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας.

3η ημέρα: ΚΩΣ (Γυρος νησιου)

Πρωινό και αναχώρηση για την γνωριμια του νησιου. Η πρωτη επίσκεψη είναι το παραδοσιακό χωριό της Ζιάς, τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του όρους Δίκαιου. Στο χωριό της Ζιάς, θα υπάρχει χρόνος για έναν σύντομο καφέ ή για ψώνια στα μικρά παραδοσιακά μαγαζιά του χωριού και ένα σύντομο περίπατο μέσα στο χωριό. Η ξενάγηση συνεχίζεται μέσω του χωριού Λαγούδι, αφού διασχίσουμε τους οικισμούς Παλιό Πυλί και Αμανιού. Θα πραγματοποιηθεί μία μικρή στάση στο χωριό του Πυλίου, προκειμένου να επισκεφτούμε τις διάσημες πηγές του, τα τοπικά καταστήματα και ένα παραδοσιακό ελληνικό σπίτι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς την Κέφαλο, θα δούμε το κάστρο της Αντιμάχειας, το αεροδρόμιο, την περιοχή της Πλάκας και την παραλία «Paradise”. Η επόμενη στάση θα είναι στο χωριό της Κεφάλου για φωτογραφίες. Η τελευταία στάση περιλαμβάνει την επίσκεψη σε ενα τοπικό εργαστήριο μελιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δουμε και να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και τη διαδικασία παραγωγής του τοπικού μελιού. Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτουμε κάποια παραδοσιακά γλυκά εδέσματα με μέλι και να αγοράσουμε το σπιτικό, χειροποίητο μέλι του νησιού. Μεσω του χωριού Μαστιχάρι, η ξενάγηση τελειώνει με την επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΚΩΣ (Νισυρος)

Για σημερα σας προτεινουμε μια εκδρομη στην πανεμορφη Νισυρο.Σχηματισμένη από εκρήξεις του ηφαιστείου, η Νίσυρος, βρίσκεται σε απόσταση 1 ώρας και 20 λεπτών από την Κω, χαρακτηρίζεται για την άγρια ομορφιά της. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η δημιουργία της οφείλεται σε ένα βράχο που άρπαξε ο θυμωμένος θεός Απόλλωνας την εποχή της Γιγαντομαχίας και τον πέταξε για να σκοτώσει τον γίγαντα Πολυβότη. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μανδράκι, με τα πάλλευκα σπιτάκια και τα γραφικά σοκάκια που απλώνονται κάτω από το βράχο του μοναστηριού της Παναγίας της Σπηλιανής, της προστάτιδας του νησιού. Θα επισκευθουμε την πλατεία Ηλικιωμένων και την πλατεία Πόρτα (η οποία είναι εξολοκλήρου στρωμένη με βότσαλο), το ορεινό χωριό Εμπορειό, που προσφέρει θέα στην κοιλάδα του ηφαιστείου, καθώς και το πανέμορφο και γραφικό χωριό Νικιά. Σημεία αναφοράς του νησιού είναι το ηφαίστειο και ο κρατήρας του Στεφάνου, που σχηματίστηκε πριν από 3.000 χρόνια και έχει βάθος 27 μ. Η επίσκεψη σε αυτό το σεληνιακό τοπίο, με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά, θα σας μείνει για πάντα αξέχαστη.

5η ημέρα: ΚΩΣ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρόγευμα.Χρονος ελευθερος στην πολη της Κω.Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος και πτήση για Θες/νικη.

Στα προγράμματα fly & drive στην Κω σας προσφέρουμε:

Αεροπορικά εισιτήρια
Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ