Ισπανία – Πορτογαλία – Καλοκαίρι 2018

Γνωρίστε 2 χώρες σε μια εκδρομή
Μαδρίτη – Τολέδο – Λισαβόνα – Όμπιντος – Ναζάρε – Αλκομπάθα – Μπατάλχα – Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ

Απευθείας πτήση για Μαδρίτη & επιστροφή από Λισαβόνα ή αντίστροφα

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 15.00 και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, Άφιξη, γνωριμία με τη συνοδό μας Αλμπενα Καραϊσκου, η οποία έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη με τη βοήθεια της αρχηγού μας.

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη σημερινή περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά, την Πλάθα Μαγιόρ, το πάρκο Ρετίρο, το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι, Παλάθο Ρεάλ και τα μοναδικά ποδοσφαιρικά γήπεδα Santiago Bernabeu της Ρεάλ Μαδρίτης και Vicente Calderon της Ατλέτικο Μαδρίτης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ.

3η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ (72 ΧΛΜ.)

Πρωινό αναχώρηση για το Τολέδο, την «πόλη των τριών πολιτισμών» (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, που διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία της και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Unesco σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που κυριαρχεί στον κέντρο της πόλης και αντικατοπτρίζει την ιστορική σημασία του, το σπίτι-μουσείο του Ελ Γκρέκο (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου) και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται το αριστούργημά του Ελ Γκρέκο, «Η ταφή του κόμη Οργκάθ» (1586-1588). Επιστροφή στη Μαδρίτη. όπου προτείνουμε να περπατήσετε στα γραφικά στενά της περίφημης συνοικίας Barrio de la Letras, μία απ’ τις πιο μποέμ συνοικίες της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ’ τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας, όπως ο Λόπεθ Ντε Βέγκα και Θερβάντες.

4η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη της Μαδρίτης. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας για μια γνωριμία με την ” Αλλη Μαδρίτη” (Στάδιο S. Bernabeu,σταθμός Atocha, Μνημείο Debod, Πάρκο Ρετίρο κ.α.)

5η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ (625 ΧΛΜ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα. Μετά από σύντομες στάσεις στη διαδρομή φθάνουμε στη Λισαβόνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Θα θαυμάσουμε το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γής. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθεις του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα ως το Κάστρο Του Άγιου Γεωργίου για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισαβόνας. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Αmalia Rodrigues.

7η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΟΜΠΙΝΤΟΣ (84 ΧΛΜ.) - ΝΑΖΑΡΕ (40 ΧΛΜ.) - ΜΠΑΤΑΛΧΑ (33 ΧΛΜ.) - ΛΙΣΑΒΟΝΑ (150 ΧΛΜ.)

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα, για όσους το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική επίσκεψη στο όμορφο μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Προτείνουμε να φάτε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια ατενίζοντας τη θάλασσα. Επόμενη στάση μας το χωριό Μπατάλχα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης. Επιστροφή στη Λισαβόνα.

8η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΣΙΝΤΡΑ (35 ΧΛΜ.) - ΚΑΣΚΑΙΣ (18 ΧΛΜ.) - ΕΣΤΟΡΙΛ (6 ΧΛΜ.) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για μια ευχάριστη εκδρομή στα περίχωρα της Λισαβόνας. Πρώτη μας στάση η Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη που αφθονεί σε φυσική ομορφιά και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ, δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού και θα μας ταξιδέψει μέσα από τα διάφορα μεσαιωνικά και αραβικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του σε μια περίοδο ρομαντικής έκστασης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Κασκάις, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδα γκόλφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λισαβόνας για την πτήση της επιστροφής μας

Highlights:

  • Μαδρίτη
  • Τολέδο
  • Γρανάδα
  • Κόρδοβα
  • Σεβίλλη
  • Λισσαβώνα
  • Σίντρα
  • Κασκάϊς
  • Εστορίλ

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την AEGEAN
-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
-Πρωινό μπουφέ καθημερινά 3 δείπνα στο σύνολο (2 στη Σεβίλλη και 1 στη Γρανάδα)
-Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
-Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
-Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
-Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
-Φ.Π.Α.
-Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, φόροι πόλεων, είσοδοι στα μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ